TILLBAKA TILL LINE-UP

Hållbart Näringsliv lyfter Social Innovation och Social Hållbarhet (samtal och paneldiskussion)
TOR27
Entréplan Textile Fashion Center. Kl 9-10.15

Social hållbarhet, socialt entreprenörskap, social innovation och socialt företagande. Det finns så många olika begrepp som egentligen alla syftar till samma sak – att bidra till den sociala omställning som krävs för att nå målet om ett klimatneutralt samhälle 2050.

Så vad kan vi göra för att nå dit? Vad kan näringslivet, akademin, civilsamhället och staden göra? Det behövs att vi samarbetar.  Med livesändningen Hållbart Näringsliv vill vi lyfta frågan om vad som behövs för att social innovation och socialt entreprenörskap ska bli en konkurrenskraft i Sjuhärad och Västra Götaland.

Hållbart Näringsliv sänds torsdagen den 27 oktober kl kl 9:00 -10:15 i entrén till Textile Fashion Center. Det går också att se sändningen digitalt

Anmäl dig här för att få länk till digital sändning

Det blir intressanta diskussioner i panelsamtal med Mats Tinnsten, Jan Abrahamsson, Lisa Belfrage, Tina Lundell, Fredrik Engström. Jenny Borg med flera. Sändningen inleds med en föreläsning med Sara Bjärstorp, verksamhetsledare för Mötesplats Social Innovation vid Malmö Universitet, som ger kunskap och inspirerande omvärldsanalys kring social innovation. Vi kommer också att få ta del av exempel som Goodlash, en förstudie till samhällsinkubator i Sjuhärad.

Livesändningen Hållbart Näringsliv – Social Hållbarhet & Social Innovation är en del av Borås Textile Week och presenteras av Borås INK i samarbete med Science Park Borås, Coompanion Sjuhärad och Navet Science Center i Borås.

HÅLLBART NÄRINGSLIV arrangeras av Science Park Borås och Borås INK i samarbete med Textile & Fashion 2030, TEX! Marketplace Borås, Drivhuset Borås, Connect Sverige, IUC Sjuhärad, Miljöbron, Almi Väst, Boråsregionen och Västra Götalandsregionen.